Vzájemná spolupráce / „S TAB spolupracuji již šestým rokem. Ustála jsem nedávné krize, mám kolem sebe komunitu podnikatelů, členů boardu a přátel. Je radost společně budovat naše firmy, inspirovat se, pomáhat si a fungovat,“ říká franšízantka TAB Ingrid Šůrová.
Čtvrtek
16.02.2023
Kariéru v korporátu vyměnila Ingrid Šůrová za vlastní podnikání. Už 6 let pomáhá majitelům firem v rozvoji jako franšízantka značky TAB.
 

V podnikání v rámci franšízového systému viděla Ingrid příležitost, jak rozjet vlastní byznys se zkušeným partnerem v zádech. A dle jejích slov se její očekávání splnila. „Vstoupila jsem na trh s podporou, s vybudovanou značkou, jejími zkušenostmi a také úspěchy. To vše jsem získala od master-franšízových partnerů, na jejichž podporu se mohu spolehnout i dnes,“ prozrazuje franšízantka TAB, která je regionální ředitelkou této značky v oblasti Praha-Sever, kde pravidelně organizuje a jako facilitátorka vede zasedání podnikatelských boardů.

Nejvíce jí při výběru konkrétní značky, s jejíž podporou rozjede své podnikání, zaujal vlastní vzdělávací systém TAB a vybudovaná mezinárodní platforma, která podporuje podnikatele a přináší jim know-how osvědčené 33 lety působení na globálním trhu. To vše v kombinaci s novými nápady, inovacemi a stále se rozšiřující základnou, jí pomáhá již šest let vést úspěšný byznys.

Na jedné lodi

Před vstupem do TABu Ingrid Šůrová dlouho pracovala na manažerských pozicích v mezinárodních korporacích. Díky tomu byla neustále na cestách, létala po světě a mohla tak čerpat pracovní zkušenosti, které dnes využívá ve své práci se členy boardů, zejména pak při jejich koučinku. S prací v korporátním prostředí se pojí i „problémy“, se kterými se musela na začátku své kariéry franšízantky vypořádat.

„Výzvou bylo zejména vybudovat si svou pozici na trhu. Přišla jsem zvyklá na svou silnou pozici v korporátu a najednou jsem byla nikdo. Musela jsem se hodně učit, pustit se do budování vztahů a přeorientovat se na požadavky trhu,“ vzpomíná Ingrid, která tuto zkušenost vnímá jako dobrou školu. I díky ní tak lépe chápe potřeby malých a středních podnikatelů při hledání klientů, zaměstnanců, příležitostí na trhu. „Jsem pro ně parťák,“ dodává.

S prvními krůčky v rámci podnikání se jako nová franšízantka mohla spolehnout na podporu ze strany poskytovatele licence. Absolvovala sérii školení, workshopů a obchodních jednání, na kterých ji doprovázeli sami master-franšízanti. „Získala jsem balík dokumentů, právních smluv, marketingových materiálů, vše přeložené a lokalizované na použití v Česku. To vše vnímám jako obrovskou podporu, která mi start do mé nové kariéry významně ulehčila,“ říká Ingrid s tím, že podpora ze strany master-franšízantů (poskytovatel licence pro ČR a SR pozn.red.) pokračuje po celou dobu spolupráce. Franšízor totiž stále přichází s novinkami, které potřebují lokální podporu jak jazykovou, tak legislativní. Navíc, společenství koučů a facilitátorů TAB ze všech koutů světa, nabízí každému v síti možnost čerpat informace o vývoji trhu, podporu a dále se vzdělávat, což je v oblasti poradenství nezbytné.

Inovace pro budoucnost

Jednou z novinek, se kterou americká centrála TAB před nedávnem přišla, je i organizace tzv. Akcelerátor Boardů. Do ní se mohou zapojit všichni franšízanti, které TAB na českém trhu má. Ingrid Šůrová se do jejich realizace pustila jako první v Česku. Svou členskou základnu složenou z majitelů a manažerů malých a středních firem si tak rozšířila o členy z řad majitelů startupů a začínajících podnikatelů.

„Akcelerátor Board je úžasná online platforma pro začínající podnikatele, kteří si uvědomují, že potřebují něco navíc. Chtějí pro své mladé podnikání pevné základy a vyvarovat se zbytečných chyb. Spolupráce s těmito začínajícími podnikateli je velmi osvěžující a radostná. Vidět jejich první úspěchy, nadšení a zájem se do něčeho pustit, je motivací i pro mě, že má práce má smysl,“ vysvětluje Ingrid, podle níž je organizace Akcelerátor Boardů vhodná i pro začínající franšízanty TAB. V tomto online systému totiž najdou celou řadu materiálů, které jim pomohou v přípravě na koučink, v jejich vlastním podnikání a naučí je lépe využívat potenciál TAB.

Do budoucna chce Ingrid jako franšízantka dál růst a ve spolupráci se svou contract facilitátorkou Janou Pilnou vybudovat další boardy, díky nimž bude moci dále měnit podnikání i životy podnikatelů, členů TAB. To vše tak, jak si sami přejí a s respektem k jejich potřebám.


Aktivita klíčem k úspěchu / „Zájemci o licenci TAB si musí uvědomit, že podpora značky je skvělá věc, nicméně oni sami musí tvrdě pracovat, aby si vybudovali svou pozici na trhu. Franšízor jim pomůže, podpoří a podrží při výkyvech,“ upozorňuje franšízantka TAB.