Školní bufety ve franšíze
V dynamickém rozvoji chce síť, která aktuálně čítá 45 poboček, i nadále pokračovat. Pomoci jí v tom má i franšízový systém, který nabízí možnost spolupráce dalším partnerům. „Bistra jsme od začátku budovali tak trochu franšízově, aniž bychom o tom věděli. Postupně jsme si vytvořili návody a postupy prakticky na vše co se u nás děje od administrativy přes marketing až po samotný provoz. Tím, se nám velmi zrychlila možnost expanze, jelikož jsme v podstatě jen vše kopírovali a tím celý proces rozšiřování počtu poboček výrazně zrychlil,“ říká Marek Leffler, CEO společnosti Designex Food, která za celou sítí stojí.
V současné době se vedení společnosti soustředí primárně na základní, střední a vysoké školy, se kterými již má zkušenosti. Podle Lefflera je však celý koncept navržen tak, že perfektně zapadne prakticky do každé "veřejné" budovy, ať už jde o nemocnici, úřad, soud či firemní kantýnu. De facto tedy kamkoliv, kde je žádoucí zajistit rychlé a dobré jednoduché občerstvení. V Česku má poskytovatel licence vytipovaných 570 škol, které jsou pro umístění ReFresh Bistra vhodná, a dalších cca 140 veřejných budov, kam by se bistra také hodila. „Do 10 let bychom rádi obsadili alespoň 25 % potenciálního počtu poboček, a mít tedy zrhuba 180 poboček. Věříme, že tento cíl budeme schopni naplnit právě díky spolupráci s novými franšízovými partnery,“ doplňuje Leffler.
Finance i nasazení
Zájemce o franšízovou licenci nemusí mít zkušenosti z oblasti gastronomie. Důležité je zapálení pro tento druh byznysu a snaha posouvat celou síť společně s jejím vedením. Klíčovou roli pak hrají také finance. Uchazeč o franšízu by měl mít dostatek prostředků na financování vstupní investice ve výši zhruba 250 tisíc Kč. Využít může jak vlastní, tak i externí kapitál. Poskytovatel licence se podílí na spolufinancování vybavení provozovny franšízanta, a to ve výši zhruba 40 % jeho ceny. Dále se musí potenciální franšízant připravit na placení pravidelných měsíčních poplatků. Franšízový poplatek činí 4 % z obratu, na marketing pak měsíčně posílá 1 % z obratu. Návratnost investice odhaduje Franšízor na 4 - 8 měsíců od otevření bistra.
PŘEČTI ČLÁNKY
„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšízová síť Banh-mi-ba ve stylu fast casual sází na oblibu vietnamských baget. Kde má tento byznys další potenciál?
Vašek Hájek za tři roky, do kterých spadala éra covidu, stihl otevřít tři úspěšné franšízy Vosíme.cz. Proč uvěřil právě této pizze?
Znáte apetýt běžného teenagera? Pak víte, že postavit na tom byznys musí vyjít. A Davidovi Alešovi to s franšízou ReFresh Bistro opravdu vyšlo.
Loni ohlásilo zájem vstoupit na franšízový trh hned několik značek. Řada dalších pak začala s větší propagací franšízové nabídky.
Nejčtenější
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Máte rádi přesnost a pořádek v číslech? Právě to může být start vašeho nového franšízového podnikání se Synergy Stocktaking.
Marta Toulová je majitelkou jednoho z nejvíce rostoucích franšízových center Helen Doron English v Českých Budějovicích. Zeptali jsme se jí, jaký je její recept na úspěch.
Doručovací služby zažívají boom a jejich objem ještě několik let poroste. Právě s tím počítá franšízová síť doručovacích služeb Prorozvoz.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Subway vidí potenciál na benzinkách
a
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...